Keresés

Cégünk nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására és védelmére.


Folyamatosan figyelünk a széndioxid terhelés lehető legnagyobb mértékű csökkentésére. Mind a gépjárművek, mind a telephely működtetése során azokat a műszaki beruházásokat részesítettük előnyben, melyek a környezet megóvását szolgálják. Kiemelten fontosnak tartjuk gépjárműparkunk átlagéletkora esetében, hogy 2,5 maximum 3 éves autókkal dolgozzunk, ennek érdekében folyamatosan újakra cseréljük azokat, ezáltal is elősegítve környezetünk védelmét.

Ezen kívül ugyanolyan hangsúlyt fektetünk irodánk és telephelyünk környezettudatos üzemeltetésére is. Telephelyünk átépítése során kiemelten fontosnak tartottuk a napenergia lehető legnagyobb mértékű felhasználását, ezért a jogszabályok által megengedett legnagyobb méretű háztartási kis erőmű létesítése mellett döntöttünk. Az épület a napelemes rendszer által évente 30 tonna széndioxid kibocsátásától óvja meg a környezetet, amely egyenértékű 1.500 db fa légkörre gyakorolt jótékony hatásával.

Az épület tetején elhelyezett rendszer 50.000 W/h csúcsteljesítményű és 200 db napelemből áll. Ennek segítségével a telephely villamosenergia igényét éves szinten 70%-ban napenergiával fedezi. A nyári időszakban túlnyomó részt a telephely többletenergiát termel, azaz kevesebbet fogyaszt, mint amennyit felhasznál.

Egyúttal ehhez kapcsolódik a hőcserélő szellőztetőrendszer kialakítása is, mellyel az irodák szellőztetését oldottuk meg. Ez egy hővisszanyerős szellőztetőgép, amely az elhasznált levegő hőenergiáját 96%-ban felhasználja a beszívott friss levegő temperálására, amivel a fűtési energiaigényt 40-50%-ban tudjuk csökkenteni.
Nyári és téli üzemben a beszívott levegő hűtését és fűtését egy korszerű hőszivattyús üzemben működő hűtőgép illetve két korszerű kondenzációs kazán oldja meg.
Őszi-téli-tavaszi üzemben a levegő előfűtését úgy oldottuk meg, hogy a szigeteletlen csarnok hatalmas tetőfelületét érő napsugarak által felmelegített levegőt a tetőgerinc alatt összegyűjtjük, és onnan szívjuk be. Ez napos időben 12-14 fokkal melegebb beszívott levegőt eredményez, amellyel az irodák energiafelhasználását 40-80%-kal képesek vagyunk csökkenteni az év nagy részében.

A gépjárművezetők öltözőjében és zuhanyzójában a magas melegvíz igényt túlnyomó részt a 2 db napkollektor állítja elő teljes mértékben napenergia felhasználásával.

A környezettudatos szemléletet tovább erősíti a saját gázolajkút üzemeltetése, a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az, hogy dokumentumainkat elektronikusan archiváljuk. Örömünkre szolgál, hogy a környezettudatosság elvén egyre több Megbízónk jelzi felénk az elektronikus számla befogadására való igényét.

 

Nissan 2

Beta-Trans Plusz Kft.

H-1186 Budapest, Besence utca 3 + 36 1 421 4277
BSB 14 15 16 17 FEHER